آموزش آشپزی

نکات مهم پخت استیک و انتخاب گوشت مناسب

Untitled 7 8

نکات مهم پخت استیک مجموعه‌ای از دستورات هستند که به شما کمک می‌کنند که بتوانید این غذا را به صورت حرفه‌ای در خانه خود تهیه کنید.

هنگام پخت استیک گوشت باید به سرعت پخت توجه داشته باشید. زمان در پخت استیک از اهمیت زیادی برخوردار است.

شما چه خواهان یک استیک فیله نرم باشید، و چه تمایل داشته باشید که استیک را با برش‌های ریزریز یا خطوط عرضی روی آن بپزید، لازم است که به این نکات توجه کنید.

ما در این نوشته راز پخت استیک را برای شما بیان کرده و نکات تهیه استیک را فهرست می‌کنیم.

نکات پخت استیک

نکات پخت استیک

 

انتخاب گوشت استیک

انتخاب گوشت استیک از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. از قسمت‌های مختلف گوشت گاو می‌توان برای پخت استیک به مقاصد مختلف استفاده کرد.

گوشتی که برای استیک انتخاب می‌کنید به سلیقه و بودجه شما بستگی دارد. انتخاب گوشت استیک در بخش‌های مختلف می‌تواند اثرات متفاوتی از نظر طعم و عطر داشته باشد.

در ادامه برای شما بیان می‌کنیم که شما با انتخاب گوشت استیک از قسمت‌های زیر، می‌توانید چه توقعی داشته باشید.

 

گوشت راسته گوساله

این قسمت از گوشت مانند فیله یک گوشت گران قیمت و مناسب برای استیک است. طعم آن با فیله متفاوت بوده و برای سرو کردن آن باید طعم دهنده بیشتری در نظر گرفت.

 

گوشت کمر گوساله (T-bone)

این گوشت از قسمت انتهایی کمر گوساله تهیه می‌شود. جایی بین فیله و راسته. شکل ظاهری آن شبیه حرف T انگلیسی دیده می‌شود.

این قسمت یکی از مرغوب‌ترین بخش‌های گوشت گوساله برای استیک است. برای اینکه پخت متناسبی از این گوشت به دست آید، بهتر است آن را روی اجاق گاز بپزید.

 

گوشت پهلوی گوساله

این قسمت از گوشت گوساله ارزان‌تر است و برای پختن روی کباب پز مناسب‌تر است.

 

گوشت فیله گوساله

یکی از نکات مهم پخت استیک خوب در شناختن گوشت فیله گوساله است. فیله لطیف‌ترین و البته گران‌ترین قسمت گوشت گوساله است.

گوشت فیله گوساله چربی کمی دارد و برای پخت استیک بسیار مناسب است.

 

گوشت دنده گوساله

از گوشت دنده گوساله که بخشی ارزان از گوشت گوساله است هم برای پخت استیک استفاده می‌شود. از این قسمت دو نوع استیک همراه با دنده یا بدون دنده پخته می‌شود.

 

گوشت شانه گوساله

این گوشت از ناحیه کتف گوساله گرفته می‌شود. بافت این قسمت بسیار شکیل و منظم است. ولی در پخت آن باید توجه کرد که باید آن را بیشتر از حد متوسط پخت، وگرنه گوشت استیک سفت خواهد شد.

نکات مهم پخت استیک

نکات مهم پخت استیک

 

بهترین تابه برای پخت استیک

یکی از نکات مهم پخت استیک این است که در خانه حتماً استیک را سرخ کنید، هر چند که بیش‌تر افراد ترجیح می‌دهند که آن را کبابی کنند.

یک تابه ضخیم و سنگین از جنس چدن بهترین گزینه برای پخت استیک است. این نوع تابه‌ها به اندازه کافی گرم شده و گرمای خود را به خوبی حفظ می‌کنند. و همین خاصیت برای رسیدن به یک لایه دودی پخته و استیک مغزپخت بسیار مؤثر است.

تابه باید به اندازه کافی جا داشته باشد. اگر تابه شما به اندازه کافی بزرگ نیست، به هیچ وجه تکه‌های استیک را به زور درون آن جا ندهید.

استیک برای پخت نیاز دارد بدون اینکه تحت فشار باشد، استراحت کرده و پخته شود.

 

طعم دار کردن استیک

عرضه کنندگان گوشت استیک ممکن است آن را با مقداری نمک و فلفل طعم دار کرده باشند. اما طعم دار کردن استیک فقط پاشیدن نمک و فلفل روی آن نیست.

از نکات مهم پخت استیک این است که برای طعم دار کردن استیک باید به گوشت فرصت بدهید تا نمک و فلفل روی خود را جذب کند. این کار کمک می‌کند که نمک و فلفل به عمق گوشت استیک هم رسوخ کند.

زمان مناسب برای اثر کردن نمک و فلفل، 2 ساعت زمان برای هر سانتی متر ضخامت استیک است.

می‌توانید برای اثر بیشتر، روی سطح استیک را به صورت مورب با چاقو برش‌هایی ایجاد کنید.

بعد از طعم دار کردن استیک با فلفل و نمک بعضی از افراد دوست دارند که از چاشنی‌های دیگر هم استفاده کنند. یکی از این چاشنی‌های ماریناد است.

برخی افراد دیگر از سرکه بالزامیک و پوشش خردل و عسل برای طعم دار کردن آن استفاده می‌کنند.

آشپزهای حرفه‌ای حین پختن استیک آن را با حبه‌های سیر کامل، و گیاهانی مثل آویشن و رزماری می‌پزند.

 

روغن مناسب پخت استیک

برای رعایت نکات مهم پخت استیک باید به روغنی که قرار است استیک در آن پخته شود توجه کنید. روغن مناسب پخت استیک، روغن‌های بی عطر و طعم مانند روغن آفتاب‌گردان است.

همچنین می‌توان هنگامی که بافت گوشت استیک قدری نرم شد، از کره برای ایجاد عطر و طعم بیشتر در آن استفاده کرد.

هنگام گرم کردن ظرف باید ابتدا ظرف را به اندازه کافی گرم کرده و سپس روغن را به آن اضافه کنید.

برای این که هر دو طرف استیک شما خوب و با یک رنگ پخته شود، هر دقیقه یکبار آن را بچرخانید تا دو طرف آن به صورت یکنواخت پخته شود.

 

مدت زمان پخت استیک

یکی از نکات مهم پخت استیک، مدت زمان پخت استیک است. توجه به رنگ استیک در مراحل پخت می‌تواند شما را در مدیریت مدت زمان پخت استیک کمک کند.

شما از این رنگ‌ها می‌توانید خاصیت‌های زیر را داشته باشید:

رنگ آبی: در این مرحله رنگ گوشت تیره است و تقریباً بنفش دیده می‌شود. در این مرحله استیک خام بوده و حالت اسفنجی دارد. استیک با حدود 3 دقیقه پخت به این حالت در می‌آید.

رنگ قرمز تیره: در این مرحله استیک نیمه خام است و رنگ آن قرمز است. با فشار دادن استیک از آن آب بیرون می‌آید. در این حالت استیک اسفنجی بوده و کمی هم نرم شده است. استیک بعد از 5 دقیقه پخته شدن به این شکل در می‌آید.

رنگ صورتی: در این مرحله استیک هنوز کمی خام است. رنگ آن صورتی است. بافت گوشت نرم شده و البته هنوز کمی حالت اسفنجی دارد. این حالت بعد از 7 دقیقه پخت استیک به وجود می‌آید.

رنگ صورتی کم رنگ: این مرحله گوشت به صورت متوسط پخته شده و کمی آب خود را از دست داده است. این حالت بعد از 9 دقیقه پخت استیک پدید می‌آید.

رنگ گوشت کاملاً برگشته است: در این مرحله گوشت کاملاً پخته شده و رنگ صورتی آن از بین رفته است. استیک کاملاً نرم و اسفنجی است ولی کمی هم حالت سفت دارد. مدت زمان پخت استیک برای رسیدن به این مرحله 12 دقیقه است.

 

منبع: bbcgoodfood.com

 

در همین رابطه مطالب زیر را نیز بخوانید:

بهترین قسمت گوشت گوساله برای طبخ انواع غذا

استیک: طعم و انواع این غذای محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *