مجله آموزشی چاشلند

فواید قهوه برای سلامتی: چرا باید قهوه بنوشیم؟

فواید قهوه

فواید قهوه برای سلامتی: چرا باید قهوه بنوشیم؟

قهوه سرشار از ویتامین و مواد مغذی است. شادی آور است و میزان زیادی آنتی اکسیدان دارد. این نوشیدنی محبوب، برای لاغری مفید است و خطر ابتلا به بیماری ‌هایی چون دیابت نوع 2 را کاهش می‌ دهد. قهوه برای درمان اختلالات روانی بسیار مفید است و باعث افزایش سطح انرژی بدن می ‌شود. اگر قیمت قهوه برایتان مهم نیست، بهتر است حتماً قهوه‌ های با کیفیت را تهیه کنید و این نوشیدنی با کیفیت را حتماً روزانه در برنامه غذایی خود قرار دهید تا بتوانید تاثیرات مثبت آن را بر سلامتی عمومی بدن و بهبود عملکرد مغز مشاهده کنید.

تاثیرات مثبت قهوه بر سلامت قلب

مطالعات بسیاری در رابطه با فواید قهوه برای قلب، صورت گرفته است. نتایج این مطالعات که از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ انجام شده‌ اند، نشان می‌ دهد که مصرف میزان مناسبی از قهوه؛ یعنی ۱ تا ۳ فنجان در روز، می ‌تواند:

  • فشار خون بالا را کاهش دهد.
  • از بیماری ‌هایی مانند آریتمی دهلیزی و نارسایی قلبی جلوگیری کند.

بعضی از افراد به خاطر اینکه شنیده ‌اند، قهوه می ‌تواند باعث تپش قلب شود، این نوشیدنی خوش طعم و خوش عطر را کنار گذاشته اند. اما اگر بدانند که قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است و می ‌تواند در برابر آسیب‌ های احتمالی از رگ‌ های خونی محافظت کند، حتماً روزی ۱ تا ۳ فنجان قهوه مصرف می‌ کنند.

نکته: مصرف متعادل و معمول قهوه برای افرادی که بیماری قلبی دارند، باید حتماً با تجویز پزشک باشد. زیرا اگر مصرف قهوه بیشتر از ۵ یا ۶ فنجان در روز شود، باعث افزایش ضربان قلب و بالا رفتن فشار خون می‌ شود. افرادی هم که مشکلات زمینه ‌ای مثل استرس و اضطراب دارند اگر زیاد قهوه بنوشند، دچار مشکل می‌ شوند. افرادی هم که عمل قلب باز انجام داده‌ اند. باید تا مدتی از نوشیدن قهوه خودداری کنند و زمانی که پزشک معالج آن ها بعد از گذراندن دوره نقاهت، اجازه مصرف نوشیدنی ‌های کافئین دار را به آن ها داد، می ‌توانند به میزان مشخص شده قهوه میل کنند.

قهوه و آریتمی قلبی

قیمت قهوه هر چقدر هم که باشد این نوشیدنی، یک ماده محرک به نام کافئین دارد که می ‌تواند سیستم سمپاتیک قلبی را تحریک کند. این ماده باعث افزایش ضربان قلب می‌ شود. اما موجب آریتمی قلبی نمی ‌شود. در گذشته تصور می ‌شد که افراد بعد از مصرف قهوه، دچار ضربان نامنظم قلب یا همان آریتمی می ‌شوند. اما مطالعات اخیر نشان داده افرادی که روزانه سه فنجان قهوه میل می ‌کنند، کمتر دچار آریتمی قلبی می ‌شوند. زیرا تپش قلب با آریتمی قلبی متفاوت است. البته افرادی که دچار مشکلاتی مانند تحریک پذیری سیستم عصبی سمپاتیک هستند، حتی با نوشیدن چای هم دچار افزایش ضربان قلب می ‌شوند. بنابراین باید طبق نظر پزشک قهوه مصرف کنند.

قهوه و انسداد عروق کرونری

قهوه و انسداد عروق کرونری

قهوه و انسداد عروق کرونری

یکی دیگر از بیماری‌ های قلبی تجمع رسوبات چربی در عروق کرونری و دیواره رگ‌ ها است. حالا جالب است بدانید که مصرف قهوه می ‌تواند سطح کلسترول را کاهش دهد و خطر بیماری ‌هایی چون تسلب شرایین به خاطر چربی و فشار خون بالا را کمتر کند. البته بهتر است این افراد قهوه‌ های فیلتر شده را مصرف کنند که سطح HDL خون را افزایش می ‌دهند و تاثیر بدی بر سطح کلسترول خون ندارند.

قهوه و بهبود عملکرد مغز: چطور قهوه به تمرکز کمک می ‌کند؟

بیشتر افرادی که قصد خرید اینترنتی قهوه را دارند، درباره فواید و تاثیرات مثبت قهوه بر عملکرد مغز اطلاعات کافی دارند. این افراد می‌ دانند که قهوه تا چه میزان می‌ تواند بیماری‌ های مزمن را کاهش دهد و برای سلامت بدن مفید باشد.

قهوه و افزایش تمرکز

یکی از اعضای حیاتی بدن مغز است و تاثیر کافئین روی مغز ثابت شده است. در واقع کافئین می ‌تواند روی شناخت عملکرد مغز، رفتار و احساسات ما و سلامت کلی مغز تاثیر داشته باشد. همین کافئین با افزایش سطح انتقال دهنده عصبی یا همان دوپامین باعث بالا رفتن تمرکز و توجه ما می ‌شود. افرادی که نیاز به هوشیاری و تمرکز بالا دارند، فارغ از قیمت قهوه معمولاً از این نوشیدنی استفاده می ‌کنند.

 

قهوه و بهبود عملکرد مغز

قهوه و بهبود عملکرد مغز

قهوه و بهبود عملکرد مغز

پژوهش ‌های متعددی در رابطه با تاثیر مثبت قهوه بر بهبود عملکرد مغز توسط دانشمندان انجام شده است. این تحقیقات نشان می‌ دهد گروهی که قبل از مصرف کافئین تصاویری را مشاهده کرده بودند، بعد از گذشت ۲۴ ساعت نمی ‌توانستند درست آن تصاویر را به یاد بیاورند. اما بعد از مصرف کافئین، حافظه آن ها بهبود پیدا کرده بود و بهتر تصاویر را به خاطر می ‌آوردند. قهوه باعث تمرکز و بهبود خلق و خو نیز می ‌شود و تاثیر مثبتی روی ذهن ما دارد. در واقع دوپامین که با مصرف کافئین در مغز ایجاد می‌ شود، هورمونی است که انگیزه و حس پاداش دهی در ما ایجاد می ‌کند. این حس سرزندگی باعث می ‌شود تا تنظیم حرکات بدن برای انسان راحت‌ تر باشد. در صورتی که اگر میزان دوپامین در مغز کاهش پیدا کند، شور، هیجان و انگیزه نیز کاهش پیدا می ‌کند و انسان خسته و کسل می‌ شود. بنابراین یک فنجان قهوه به میزان زیادی می ‌تواند حس و حال ما را بهتر کند و عملکرد مغز را بهبود ببخشد.

فواید آنتی اکسیدان‌ های موجود در قهوه برای بدن

شاید هنگام خرید بهترین قهوه فکر کنید که این نوشیدنی خوشمزه فقط کافئین دارد. اما بد نیست بدانید که قهوه دارای انواع مختلفی از آنتی اکسیدان است که می ‌توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند.

آنتی اکسیدان‌ ها در بسیاری از مواد غذایی و نوشیدنی ‌ها موجود هستند. این ترکیبات با سلول‌ هایی مقابله می ‌کنند که به خاطر رادیکال ‌های آزاد موجود در بدن، ایجاد شده اند. همچنین آنتی اکسیدان ها می ‌توانند از بیماری ‌هایی چون سرطان، بیماری‌ های قلبی و … جلوگیری کنند. این روز ها مصرف سیگار، رژیم غذایی ناسالم و قرار داشتن در معرض مواد شیمیایی و نور خورشید باعث می ‌شود تا رادیکال‌ های آزاد در بدن تولید شوند و در نهایت منجر به بیماری‌ های قلبی و سرطان شوند. اما قهوه به خاطر داشتن آنتی اکسیدان، می ‌تواند از این بیماری‌ ها جلوگیری کند.

پلی فنول

یکی از این تی اکسیدان ‌ها پلی فنول است. پلی فنول موجود در نوشیدنی قهوه از بیماری‌ هایی مانند دیابت، سرطان و بیماری‌ه ای قلبی جلوگیری می‌ کند.

هیدروسینامیک در قهوه

هیدروسینامیک در قهوه

هیدروسینامیک

هیدروسینامیک‌ها نیز جزو آنتی اکسیدان ‌های دیگری است که در قهوه وجود دارند و برای خنثی سازی رادیکال ‌های آزاد بسیار موثر هستند. این آنتی اکسیدان‌ ها از استرس هم جلوگیری می ‌کنند.

قهوه و کاهش خطر بیماری‌ های مزمن: از دیابت تا پارکینسون

اگر بدانید قهوه تا چه اندازه می ‌تواند جلوی بیماری ‌هایی چون آلزایمر، پارکینسون و دیابت را بگیرد، دیگر سر قیمت قهوه چانه نمی ‌زنید و ترجیح می ‌دهید با خرید بهترین قهوه از تمام خواص آن استفاده کنید.

قهوه دارای کافئین است و انتقال دهنده ‌های عصبی موجود در مغز را تغییر می ‌دهد. این کار باعث می ‌شود تا انرژی در بدن افزایش پیدا کند و از خستگی زودرس جلوگیری شود. افرادی که به صورت منظم و روزانه قهوه میل می ‌کنند، کمتر مبتلا به دیابت می ‌شوند. بعضی از تحقیقات نشان داده که قهوه می ‌تواند در برابر بیماری ‌هایی مانند پارکینسون و آلزایمر یا همان زوال عقل از انسان محافظت کند.

قهوه و دیابت

کبد انسان یکی از اعضای حیاتی است که اگر دچار مشکل شود، بیماری ‌هایی مانند دیابت، سیروز کبدی، سرطان کبد، اسکار کبد و … در بدن ایجاد می ‌شوند. اما افرادی که به صورت متعادل در برنامه غذایی خود قهوه را جایگزین کنند، کمتر به بیماری ‌های مزمن کبدی دچار می ‌شوند. تحقیقات انجام شده نشان داده که سفتی کبد با بیماری ‌های کبدی مرتبط است و متخصصان مراقبت ‌های بهداشتی بعد از ارزیابی افرادی که کبد آن ها دچار اسکار یا فیبروز شده بود، مشاهده کردند که بافت کبد آن ها سفت شده است. در صورتی که مصرف قهوه می‌ت واند به میزان زیادی از سفتی کبد جلوگیری کند. یک فنجان قهوه در روز می‌تواند ۱۵% خطر ابتلا به بیماری ‌های کبدی را کاهش دهد. افرادی که چهار فنجان در روز قهوه میل می‌ کنند ۷۱% کمتر از دیگران در معرض بیماری‌ های کبدی قرار می ‌گیرند.

البته باید دقت داشته باشید که مصرف قهوه حتماً باید متناسب با سن، رژیم غذایی و بیماری‌ های شخص باشد. مصرف بیش از حد آن هم می‌ تواند آسیب‌ هایی را برای اقشار سنی گوناگون به وجود بیاورد. دیابت نوع ۲ نیز یکی از بیماری ‌هایی است که امروزه بسیاری از افراد را درگیر کرده است. ولی اگر بدانید نوشیدن قهوه می ‌تواند ۲۸ تا ۳۰% قند خون را کاهش دهد و حساسیت به انسولین را بالا ببرد. هیچ وقت این نوشیدنی خوشمزه و خوش عطر را کنار نمی ‌گذارید.

قهوه و پارکینسون

قهوه و پارکینسون

قهوه و پارکینسون

بیماری پارکینسون با علائمی مانند کندی حرکات، لرزش دست، سفتی اندام‌ ها و نداشتن تعادل شناخته می ‌شود و یکی از مشکلاتی است که در سن بالا افراد را درگیر می ‌کند. یکی از دلایل اصلی ابتلا به پارکینسون، تجمع غیر طبیعی پروتئین آلفا سینوکلئین در بافت ‌های مغز است و نوشیدن قهوه می ‌تواند به میزان زیادی از تجمع این پروتئین‌ ها جلوگیری کند و علائم بیماری را کاهش دهد.

برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف قهوه باعث تاخیر در روند بیماری پارکینسون می ‌شود. کافئین موجود در نوشیدنی قهوه، اثرات بسیار مفیدی دارد. حتی افرادی که قهوه بدون کافئین هم مصرف می‌ کنند، می‌ توانند آسیب‌ های عصبی به وجود آمده به خاطر بیماری پارکینسون را کاهش دهند. این نوشیدنی سطح هوشیاری و انرژی بدن را افزایش می ‌دهد و به خاطر داشتن ترکیباتی مانند ایکوزانوئیل ۵ -هیدروکسی تریپتامید که با نام EHT هم شناخته می‌ شود از سلول ‌های عصبی محافظت می کند. در واقع ترکیب EHT خاصیت ضد التهابی دارد. بر اساس تحقیقات EHT و کافئین به صورت جداگانه تاثیری در بهبود بیماری پارکینگسون ندارند. اما اگر با یکدیگر همراه شوند، می ‌توانند باعث کاهش تجمع پروتئین آلفا سینوکلئین شوند و اثرات مفیدی بر بیماری پارکینسون داشته باشند.

چه مقدار قهوه برای بهره ‌بندی از فواید سلامتی مناسب است؟

فرقی نمی ‌کند که قیمت قهوه چقدر باشد و شما از چه نوع نوشیدنی قهوه استفاده می‌ کنید، شما باید حتماً بدانید که چه میزان قهوه برای سلامتی مفید است و مصرف چه اندازه از این نوشیدنی می ‌تواند باعث بروز مشکل در بدن شود.

بر اساس تحقیقات انجام شده، مصرف روزانه ۳۰۰ میلی‌گرم قهوه یا همان سه فنجان ۲۴۰ سی سی ضرری برای بدن ندارد. البته متخصصان برای گروه‌ های خاص مقدار مجاز قهوه را کمتر کرده ‌اند. اما افرادی که مشکلی مانند اضطراب، بی‌قراری، مشکلات خواب، تکرر ادرار، سردرد، افزایش ضربان قلب، لرزش عضلات و ناراحتی معده نداشته باشند، بدون مشکل می ‌توانند روزانه 3 فنجان قهوه میل کنند. افرادی که به سلامتی خود اهمیت می ‌دهند، برای بهره‌ مندی از فواید قهوه، باید میزان متعادلی از قهوه را میل کنند. مصرف بیش از حد قهوه می ‌تواند عوارض جانبی منفی داشته باشد.

دوز بهینه قهوه برای هر فرد متفاوت است و شما باید با توجه به وضعیت سلامتی، سن، وزن و تحمل کافئین بدن خودتان، یک میزان متعادل برای مصرف قهوه در نظر بگیرید. اما این نکته را بدانید که مصرف قهوه بیش از ۳۰۰ میلی ‌گرم در روز، می ‌تواند خطر عوارض جانبی را افزایش دهد.

کلام پایانی

قهوه باعث افزایش استقامت و عملکرد بدن می ‌شود. این نوشیدنی خوشمزه، بیماری ‌های قلبی مانند سکته را کاهش می ‌دهد. باعث بهبود خلق و خو شده و از بیماری‌ های چون دیابت، سرطان و پارکینسون جلوگیری می ‌کند. جهت بهره ‌بندی از این فواید بیشمار، می ‌توانید پس از استعلام قیمت قهوه از طریق نام سایت، بهترین قهوه را برای خودتان سفارش دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *