آموزش آشپزی

خواص گوشت شتر برای سلامتی

about

خواص گوشت شتر و همچنین شیر آن، این حیوان را به یکی از منابع بی نظیر تغذیه ای تبدیل کرده است. شتر یکی از حیواناتی است که بیشتر در مناطق خشک و نیمه خشک جهان زندگی می‌کند.

فواید گوشت شتر از نظر ترکیبات و همچنین تاثیرات آن بر سلامتی افراد بی نظیر است. گوشت شتر در بسیاری از فرهنگ‌های غذایی متنوع در سطح جهان به عنوان یک غذای خوشمزه و یک داروی موثر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گوشت شتر برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مثل تب فصلی، سیاتیک، آسم، رفع کک و دردهای عضلانی عملکرد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این راهنما شما را با خاصیت گوشت شتر و اثرات درمانی آن آشنا می‌کنیم.

خاصیت گوشت شتر

خاصیت گوشت شتر

مزایای گوشت شتر

از جمله مزایای گوشت شتر این است که این گوشت منبع قابل توجهی از پروتئین حیوانی است که در بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گوشت این حیوان در مناطق خشک و نیمه خشک که قابلیت تولید انواع گوشت سایر حیوانات وجود ندارد، یک منبع ارزشمند پروتئینی در دسترس است.

در برخی از کشورهای آفریقایی و کشورهای عربی خاورمیانه به دلیل خواص درمانی گوشت شتر و همچنین در دسترس بودن و قیمت مقرون به صرفه آن، این گوشت به عنوان گزینه اول مصرف پروتئین گوشتی مردم محسوب می‌شود.

از جمله خواص گوشت شتر سالم تر بودن ان نسبت به سایر انواع گوشت حیوانی است. زیرا این گوشت چربی و کلسترول کمتری نسبت به سایر انواع گوشت دارد.

خاصیت گوشت شتر که آن را نسبت به گوشت گاو برتری می‌دهد، وجود مقدار زیادی اسید چرب غیر اشباع در آن است. این اسیدها باعث کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی در افراد می‌شوند.

خواص درمانی گوشت شتر بسیار زیاد است. گوشت شتر برای درمانی بیماری‌هایی مثل فشار خون بالا، ذات الریه، بیماری‌های تنفسی کاربرد داشته و حتی از آن به عنوان یک تب بر طبیعی استفاده می‌شود.

 

مواد مغذی گوشت شتر

ترکیب مواد مغذی گوشت شتر با توجه به نوع نژاد، سن، جنس، وضعیت بدن و حتی قسمتی که گوشت از آن انتخاب می‌شود، متفاوت است.

با این حال به صورت متوسط مواد مغذی گوشت شتر که منشا خواص گوشت شتر هستند، به شرح زیر است.

  • گوشت شتر حاوی 70 تا 77 درصد رطوبت است.
  • گوشت شتر حاوی 20 تا 23 درصد پروتئین است.
  • گوشت شتر حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی پتاسیم، فسفر، سدیم، منیزیم و کلسیم است.
  • گوشت شتر همچنین حاوی مقادیر کمی‌از برخی دیگر از مواد معدنی نظیر آهن، روی و سلنیوم است.
  • گوشت شتر حاوی ویتامین‌های گروه B و ویتامین E است.
  • گوشت شتر حاوی مقادیر زیادی اسید آمینه است.
فواید گوشت شتر

فواید گوشت شتر

 

خواص درمانی گوشت شتر

خواص درمانی گوشت شتر ریشه در مواد مغذی است که در این گوشت به اندازه زیاد یافت می‌شود.

همان طور که اشاره شد گوشت شتر حاوی مقادیر زیادی پروتئین، موادی معدنی، ویتامین‌ها و اسیدهای چرب ضروری برای بدن و حتی امگا 3 است.

 

گوشت شتر کلسترول خون را کاهش می‌دهد

مطالعات مختلف نشان دهنده افزایش مشکلات سلامتی مانند چاقی و افزایش کلسترول خون به علت مصرف گوشت‌های حیوانی است.

این مسئله سبب به وجود آمدن نگرانی‌هایی شده که در نهایت موجب تجویز رژیم غذایی با سهم کمتر گوشت‌های قرمز و افزایش استفاده از گوشت سفید شده است.

اما گوشت شتر به دلیل گلسترول و چربی کم، جایگزین مناسبی برای سایر گوشت‌هاست. شما می‌توانید بدون نگرانی از افزایش سطح چربی و کلسترول بدن از این گوشت مفید استفاده کنید.

 

گوشت شتر عمدتا فاقد مواد شیمیایی مضر است

یکی از خواص گوشت شتر کم بودن استفاده از آفت کش‌های شیمیایی در روند پرورش آن است. شترها بیشتر در مناطق خشک پرورش می‌یابند که در این مناطق استفاده از سموم دفع آفات بسیار نادر است.

همین نکته باعث پایین آمدن امکان تجمع زیستی سموم دفع آفات در گوشت شتر می‌شود.

گزارش‌های مختلف نشان دهنده سطح بسیار پایین تر آلاینده‌ها در گوشت شتر است. این گزارش‌های حاکی از این بوده اند که میکرو ارگانیسم‌های مختلف در گوشت شتر در مقایسه با گوشت بره، بز و گاو بسیار کمتر بوده است.

 

گوشت شتر از گرفتگی عروق جلوگیری می‌کند

مقادیر کم چربی‌های اشباع شده در رژیم غذایی به دلیل تاثیر مثبت آن بر سطح کلسترول پلاسما و جلوگیری از گرفتگی عروق بسیار مهم است.

همچنین مصرف کم اسیدهای چرب اشباع شده در پایین آمدن سطح کلسترول خون و کنترل چاقی و افزایش وزن موثر بوده و حتی خطر ابتلا به سرطان را نیز کاهش می‌دهد.

سازمان بهداشت جهانی به دلیل خاصیت ضد سرطانی، ضد تروژنی، کاهش سطح چربی خون و تقویت سیستم ایمنی بدن، همواره به مصرف مقدار کم اسیدهای چرب اشباع شده توصیه نموده است.

همین خاصیت گوشت شتر را تبدیل به یک گزینه مناسب برای مصرف تبدیل کرده است.

 

مصرف گوشت شتر برای درمان برخی از بیماری‌ها

مردم سومالی و هند از گوشت شتر برای درمان بیماری‌های فشار خون بالا، ذات الریه، بیماری‌های تنفسی و تب بر استفاده می‌کنند.

همچنین مردم خاورمیانه به خواص گوشت شتر در درمان بیمارهایی مثل تب فصلی، سیاتیک و درد شانه، از بین بردن کک صورت معتقد هستند.

یکی از خواص درمانی گوشت شتر این است که از سوپ شتر برای بهبود تیرگی قرنیه و تقویت بینایی نیز استفاده می‌شود.

از جمله فواید گوشت شتر استفاده از چربی آن برای تسکین دردهای بواسیر است. از چربی کوهان شتر برای دفع کرم‌های روده و از ریه خشک شده شتر برای درمان بیماری آسم استفاده می‌شود.

 

باید دانست که طبع گوشت شتر گرم و خشک است و مصلح گوشت شتر با توجه به طبع گرم و خشک آن روغن زیتون، شوید، سرکه، زیره و فلفل سیاه است.

منبع:  tandfonline.com

 

همچنینی در مجله چاشلند این مطالب را دنبال کنید

خواص گوشت بوقلمون و مضرات آن

بهترین قسمت گوشت گوساله برای طبخ انواع غذا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *